vrijdag 4 februari 2011

Exact migratie geslaagd

De dienst Financiën heeft in de afgelopen maanden een migratietraject uitgevoerd voor de boekhoudapplicatie Exact. Tot voor kort werd gebruik gemaakt van een Exact versie op een Oracle-server. Oracle past niet langer binnen de ICT-standaarden van het ROC van Amsterdam.Bovendien was de server met Exact en PeopleSoft sterk verouderd. 

Afgelopen zomer is allereerst PeopleSoft op een nieuwe server gezet.  Vervolgens is Exact op een nieuwe server geïnstalleerd en de database Oracle vervangen door Microsoft SQL server. Dat het nodig was bleek in oktober, de oude server van Exact crashte en verstoorde het werk op de financiële administratie.
Met deze migratie zijn dus 3 problemen in één keer opgelost: Exact past weer in de standaarden, de server is vernieuwd en de performance problemen zijn voorbij.

In de laatste maanden van 2010 is hard gewerkt aan de migratie. Een team van interne medewerkers en specialisten van Advisie hebben de migratie voorbereid en uitgevoerd. Dit heeft niet geleid tot noemenswaardige verstoringen in de productie en kan daarom succesvol worden genoemd.

De migratie heeft de performance van Exact sterk verbeterd en levert bovendien besparingen op in de kosten van softwarelicenties. De migratie is bovendien geheel in lijn met het beleid van de krachtenbundeling ROCvA - ROCF dat gericht is op harmonisatie van automatiseringssystemen.

Geen opmerkingen: